top of page

Volgers!

Blijf op de hoogte van de laatste nonsens en wees deel van de movement.
 
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
Volg ons op de socials.
 

WNF trekt na 61 jaar stekker uit reuzenpanda


Het Wereld Natuur Fonds trekt de stekker uit de reuzenpanda als bedreigde diersoort. De dieren zouden volgens de organisatie te kostbaar en niet meer van deze tijd zijn.


Eind dit jaar zal het voorgoed voorbij zijn voor de reuzenpanda. Het WNF ziet geen heil meer in het voortbestaan van de dieren en stopt vanaf eind dit jaar gefaseerd met de ondersteuning van de voorheen erg populaire soort.


Volgens Jim Kanting, accountmanager Aziatische dieren en aanverwante zaken zal de natuur weinig hinder ondervinden van het verdwijnen van de zwart-witte beren. ‘Op dit moment leven er nog maar iets meer dan duizend reuzenpanda’s in het wild. Dit blijkt de natuur niet te deren, er zijn genoeg andere beren die in het bos poepen’.


Na meer dan 60 jaar bescherming van de kwetsbare soort blijkt het WNF er weinig voor terug te krijgen. ‘De beren zijn eigenlijk een blok aan ons been, ze kosten miljoenen’, aldus Kanting. Het WNF gaat in het berensegment nog wel door met de ijsbeer. Ook zal de koala een statusupgrade krijgen naar volledige beer om het gat te vullen.


Maar trouwe fans van de reuzenpanda kunnen zich troosten. Voor wie nog wil nagenieten van de panda is het mogelijk een stickerpakket te bestellen van het WNF logo met de iconische beer, de opbrengst gaat naar dieren die er nog wel toe doen.

Nog meer?

bottom of page