top of page

Volgers!

Blijf op de hoogte van de laatste nonsens en wees deel van de movement.
 
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
Volg ons op de socials.
 

Opvallende stijging Elfmoordcijfers onder orcs

Sinds het begin van de economische crisis is het elfmoordcijfer in Midden-aarde sterk gestegen. Onder alle wezens steeg het cijfer, maar onder orcs steeg het cijfer dusdanig dat het experts nu zorgen baart.


Jaarlijks raken ongeveer 400.000 wezens in Midden-aarde in een dusdanig ondraaglijke depressie dat zij overwegen om elfmoord te plegen. Voor 20.000 wezens leidt dit uiteindelijk tot een daadwerkelijke poging tot elfdoding.


Met name onder jonge orcs is het aantal elfmoorden de laatste eonen sterk gestegen. Elfmoorddeskundigen vermoeden dat aan deze stijging een toenemende economische ongelijkheid ten grondslag ligt. Orcs vinden zichzelf vaker aan de onderkant van de samenleving. Ook in de architectuur is dit terug te zien. Door de eeuwenlange marginalisering zien veel orcs zich zelfs genoodzaakt hutten te bouwen van de botten van hun vijanden. Ook de voortdurende slechte arbeidsomstandigheden onder het juk van kwaadaardige magiërs spelen een rol in de toename van elfmoordneigingen volgens ingewijden.


Doorgaans is een elfmoordpoging een schreeuw om hulp. Een schreeuw die door de zeer beperkte psychiatrische hulpverlening in Midden-aarde vaak onbeantwoord blijft. Ook hulp bij elfdoding is een onbekend begrip in de wilde landen. De meest voorkomende elfmoordmethode is nu nog de strijdbijl, gevolgd door de knots en het vergiftigd lemmet. Die laatste methode komt het vaakst voor onder kobolden. Nu resulteert door de primitieve elfmoordmethodes slechts 30% van de elfmoordpogingen in daadwerkelijke elfdoding. Experts pleiten voor beter toezicht op hulp bij elfdoding zodat bij iedere elfmoordpoging een waardig einde gegarandeerd kan worden.Nog meer?

bottom of page