top of page

Volgers!

Blijf op de hoogte van de laatste nonsens en wees deel van de movement.
 
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
Volg ons op de socials.
 

OM: Institutioneel racisme 'too big to fail'

De Belastingdienst zal in de Toeslagenaffaire niet strafrechtelijk worden vervolgd. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag deze week beslist. Institutioneel racisme is ‘too big to fail’, aldus het hof. Volgens het hof zou vervolging alleen maar de indruk wekken dat er iets niet klopt binnen de Nederlandse instituten en het vertrouwen in deze instituten onnodig schaden.


Ondanks dat er een redelijke verdenking bestaat dat de Belastingdienst zich schuldig heeft gemaakt aan beroepsmatige discriminatie en de grondbeginselen van de rechtsstaat volledig heeft geschonden is het volgens het hof beter om geen ambtenaren te vervolgen. Een aanzienlijk deel van de overheidsmachine verdient geld met het exploiteren van groepen met een lagere maatschappelijke status. Ambtenaren ter verantwoording roepen vanwege discriminatie of andere misstanden is niet alleen een aanzienlijk risico voor de carrières van vele ambtenaren, het zou ook het functioneren van meerdere overheidsorganen verstoren. Al deze factoren moeten worden afgewogen tegen zaken van twijfelachtige waarde zoals gerechtigheid en medemenselijkheid.


Het is uiteindelijk maar een kleine minderheid die echt last heeft van discriminatie. En dat is de rompslomp niet waard, zo redeneerde het hof.

Nog meer?

bottom of page