top of page

Volgers!

Blijf op de hoogte van de laatste nonsens en wees deel van de movement.
 
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
Volg ons op de socials.
 

Gedenksteen voor slachtoffers hete dag van vorige week onthuld

Samen met familieleden van de slachtoffers van de hete dag vorige week heeft wethouder Riet Lufkens in de gemeente Gilze-Rijen een gedenksteen onthuld ter nagedachtenis aan het geleden ongemak.


Initiatiefnemer Melle Toetelaer; ‘Wij vonden het belangrijk om in samenspraak met de gemeente toch een gedenksteen te plaatsen. Zeker omdat veel mensen flink hebben genoten van het zomerweer vorige week en niet beseffen wat een bangigheid er bij velen eigenlijk heeft geheerst. Niet dat Gilze-Rijen echt iets te maken heeft met de hitte, maar hier wordt vaak de hoogste temperatuur van het land gemeten. Dus de hysterie ontstaat hier eigenlijk een beetje’.


De ceremonie werd geopend met een minuut stilte gevolgd door een toespraak door de wethouder. ‘Het ongemak van vorige week mag nooit vergeten worden. Dat een snikhete zomerdag voor zo veel ongerief had kunnen zorgen hadden we nooit kunnen voorzien. Als we toekomstige generaties één boodschap kunnen meegeven: blijven hydrateren en smeren’, aldus Wethouder Lufkens.


Na de ceremonie legde een van de overlevenden van de hitte, Brenda Leuring (die vorige week zwaar verbrande na een dagje strand) een bloemenkrans bij de gedenksteen. Velen volgden haar voorbeeld.

Nog meer?

bottom of page