top of page

Volgers!

Blijf op de hoogte van de laatste nonsens en wees deel van de movement.
 
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
Volg ons op de socials.
 

Code Beige: vanaf volgende week een verhoogde kans op risico’sVanaf volgende week geldt er door het hele land Code Beige. Er wordt gerekend op zware overlast door toenemende onzekerheid. Hoe lang dit gaat duren is vooralsnog een raadsel.


Code Beige houdt in dat er rekening gehouden moet worden met een verhoogde kans op risico’s. Over de oorzaak wordt nog in het duister getast. En die vaagheid draagt des te meer bij aan de onzekerheid in de komende periode. De verhoogde kans op onraad kan meerdere oorzaken hebben, zoals windstoten, regen, maar ook smog, hitte, een volksopstand of een besmettelijke ziekte kunnen binnenkort flink ongemak veroorzaken. Met name verkeer en recreatie kunnen hier hinder door ondervinden. Het wordt dan ook aangeraden om tijdens deze onzekerheid vooral geen honden in afgesloten auto’s achter te laten. Het komt wel vaker voor dat er in korte tijd veel twijfel voorkomt, maar nog niet eerder op deze schaal.


Vanwege de onzekerheid sturen meerdere provincies strooiwagens de weg op. Ook wordt geadviseerd om geen tuinen te besproeien, een mondmasker te dragen en alert te zijn op verdachte situaties in de openbare ruimte. Maar beter is het nog om binnen te blijven, ramen en deuren gesloten te houden en te vrezen voor het ergste. De onzekerheid trekt na het weekend via Duitsland weer weg, maar dit is nog niet zeker.Nog meer?

bottom of page