top of page

Volgers!

Blijf op de hoogte van de laatste nonsens en wees deel van de movement.
 
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
Volg ons op de socials.
 

Apple komt nu ook met blanke en Chinese aapjes-emojiApple introduceert binnenkort nog meer diversiteit in zijn emoji’s. Later deze maand krijgen iOS gebruikers ook de mogelijkheid te kiezen voor zwarte, blanke en Chinese aapjes.


Het huidige aanbod aan aapjes dat beschikbaar is op iOS bestaat vooralsnog alleen uit de traditionele bruine aapjes. Er is nu besloten het kleurenspectrum van de aapjes uit te breiden zodat niet alleen bruine etniciteiten zich vertegenwoordigd zien in de guitige primaten.


Eerder kregen de menselijke figuren al een diversiteits-update waarin vele kleuren werden opgenomen. Op het aapjes-front wordt het aanbod op dezelfde manier uitgebreid. Het gebruikelijke bruine aapje krijgt onder andere gezelschap van een nog iets bruiner aapje en een nóg bruiner aapje met een bredere neus. De echte primeur in deze nieuwe set emoji’s is het nog niet eerder vertoonde blanke aapje met blauwe ogen.


Voor wie zich niet druk wil maken over de kleur van een aapje is er ook een etniciteits-neutraal geel aapje beschikbaar. Apple zegt oprecht te hopen dat iedereen blij is nu mensen van alle etniciteiten zich kunnen vereenzelvigen met aapjes.Nog meer?

bottom of page